Over BAT

Bruin Aggregaten B.V. is in 1987 als zelfstandige B.V. opgericht door Henk Bruin. Reeds begin jaren ’80 is hij begonnen met het ontwikkelen en produceren van geluiddempende omkastingen, toen nog als afdeling van de buizenfabriek van zijn vader. In 1983 kreeg zijn afdeling een werkplaats aan Kanaal Noord in Apeldoorn. Vier jaar later werd Bruin Aggregaten B.V. opgericht, en was de zelfstandigheid een feit. In de eerste jaren van de zelfstandigheid groeide het bedrijf flink doordat er aan meer klanten werd geleverd. De werkplaats werd eind jaren ’80 uitgebouwd, waardoor er werkplek ontstond voor circa 7 medewerkers.

Vanwege de groei van de activiteiten werd in 1992 het huidige perceel op industrieterrein "Engelenburg" in Twello gekocht. In 1993 vond de verhuizing plaats naar het nieuwe pand dat circa 4 maal zoveel ruimte bood. Een jaar later werd op hetzelfde perceel een tweede pand gebouwd voor Brinkmann & Niemeyer Motoren B.V. (B&N), met wie toen al meerdere jaren een intensieve samenwerking bestond. De afkorting BAT, Bruin Aggregaten te Twello werd bij de relaties een begrip.

In de jaren die volgden groeiden beide bedrijven flink verder. Op het perceel werd een magazijn gebouwd, kantoorruimte uitgebreid, en tot slot werd in 2006 het resterende buitenterrein overkapt. Intussen is BATrading B.V. opgericht als handelsmaatschappij voor de verkoop. De BAT groep groeide in Twello naar zo’n 40 medewerkers.

B&N is al jarenlang de grootste klant van BAT. Door de jaren heen is er een zeer nauwe samenwerking ontstaan, waarin beide partijen hun eigen sterktes optimaal tot hun recht kunnen laten komen. Om de samenwerking nog verder te verstevigen, is B&N in begin 2008 de exclusieve distributeur geworden voor BAT producten in de Benelux en Groot Brittannië. Hiervan uitgezonderd zijn de producten die wij voor reeds bestaande klanten maken, en producten voor Geho pompen.

De volgende stap is echter al in 2006 gezet, toen Henk Bruin een 32 hectare groot perceel kocht in Vysoká Libeñ, Tsjechië. Van dit perceel, zo’n 40 kilometer ten noorden van Praag, mag 6 hectare bebouwd worden voor industriële toepassing. Begin 2007 werden een opslaghal van circa 1000 m2 en een werkplaats van circa 500 m2 in gebruik genomen. Hier wordt momenteel met een team van circa tien man een deel van het montagewerk uitgevoerd. In 2010 zal naar verwachting een grotere werkplaats à 1000 m2 in gebruik genomen gaan worden.

Per 01-01-2009 is B&N verhuisd naar een nieuw pand een paar honderd meter verderop aan de Engelenburgstraat. BAT heeft daarna het voormalige B&N-pand Engelenburgstraat 26 zelf in gebruik genomen om ook onze toekomstige groeiambities te faciliteren. Het totale pand Engelenburgstraat 24 + 26 biedt dan plaats aan zo’n 50 medewerkers. Voor de toegenomen activiteiten komt het goed uit: BAT heeft een accountmanager aangesteld om op de Duitse markt bekendheid op te bouwen, en daarnaast heeft BAT de exclusieve distributierechten verworven voor de GEHO bronneringspompen met de onderdelenvoorziening voor Nederland en België. In juni 2009 werd met gepaste trots een open dag georganiseerd waarbij het gehele pand te bezichtigen was. We zijn allemaal trots op de metamorfose die de nieuwe hoofdingang en de algehele uitstraling van ons pand hebben ondergaan. Voor belangstellenden: maak gerust een afspraak met onze verkoop !

BAT GEHO zuigerpompen plunjerpompen zuigerpomp plunjerpomp bronbemalingspomp bronneringspomp plunjer pomp bronbemalingspompen bronneringspompen batrading bruin aggregaten twello      BAT zuigerpomp zuigerpompen plunjerpomp plunjer pomp plunjerpompen bronbemalingspomp bronbemalingspompen bronneringspomp bronneringspompen batrading bruin aggregaten twello     BAT zuigerpomp zuigerpompen plunjerpomp plunjer pomp plunjerpompen bronbemalingspomp bronbemalingspompen bronneringspomp bronneringspompen batrading bruin aggregaten twello

                  BAT hoofdingang                                         BAT ingang magazijn                                             BAT productiehallen